Skip to main content

Jurk van de maand: oktober – Cocktail jurk

Er bestaat geen betere cocktail dress dan mijn Vanity Project Cocktail Dress van het Engelse merk Limb. Een jurk met een kersenprint is een kersenjurk, een jurk met een tiki print is een tiki jurk en deze jurk met een cocktail print is natuurlijk de perfecte cocktail jurk!

Ik was op slag verliefd op de cocktailglazen print van deze jurk. Van boven tot onder, volledig bedekt door martiniglazen, tumblerglazen, whiskeyglazen, longdrinkglazen, ijsblokjes en natuurlijk kersjes en olijfjes op cocktailprikkers. Door het beperkte kleurenschema bestaande uit wit, rood, groen en bruin is de print abstract en bijna art deco te noemen. Als vrouw van een mixoloog in wording had ik deze jurk natuurlijk nodig!

Ik kende het merk nog niet en the Greaser kwam deze jurk toevallig online tegen. Hoewel hij vastberaden was dat ik deze jurk in mijn collectie moest hebben, durfde hij dit prachtige cocktail exemplaar niet zomaar te bestellen. Als hij me wil verassen met een Pinup Girl Clothing of Collectif jurk kan hij voor een dubbelcheck van de maat natuurlijk terecht in mijn kledingkast. Omdat dit merk nog nieuw voor me was, kon hij niet stiekem checken welke maat ik nodig zou hebben. En zomaar een meetlint om mijn taille binden roept ook vragen op. Hij besloot me de jurk te laten zien, zodat ik zelf uit kon vogelen welke maat ik nodig had. Gelukkig maar! Ik kon naar aanleiding van de pasvorm op verschillende modellen goed inschatten welke maat ik moest bestellen en hij zat als gegoten!

Vanity Project - SallyAnne dress cocktail print - The Greaser and the Doll Vanity Project - SallyAnne dress cocktail print - The Greaser and the Doll

SallyAnne Dress

De kledinglijn van Limb bestaat uit een aantal verschillende modellen. Hoewel er Vanity Project op het label in mijn jurk staat, lijkt het erop dat Limb de kledinglijn heeft hernoemd naar Victory Parade by Limb. Deze jurken zijn verkrijgbaar in een aantal mooie vaste prints. Ik vind dit persoonlijk prettig. Als ik eenmaal verkocht ben, wil ik het liefst allemaal verschillende jurken in dezelfde print. Of dezelfde jurk in allemaal verschillende prints!

Het model van mijn cocktail jurk is de SallyAnne dress. Het model is geïnspireerd door chique Tea Dresses uit de jaren ’40. De jurk heeft licht geplooide mouwtjes en een kokerrok met een kleine split aan de achterzijde. Een tailleriem met een met stof beklede gesp maakt de jurk compleet.

Details

Het bovenstuk van de jurk is over elkaar heen geslagen. In de taille is een vlak stuk verwerkt, waar de riem precies op valt, door twee lusjes aan de zijkanten. Het vlakke stuk in de taille met de riem benadrukken een mooi zandloper figuur. De onderkant van de jurk is een nette, strakke kokerrok. Je gaat vanzelf wiggelen in deze wiggle dress, doordat er weinig rek in de stof zit.

Vanity Project - SallyAnne dress cocktail print - The Greaser and the Doll Vanity Project - SallyAnne dress cocktail print - The Greaser and the Doll

Pasvorm

De pasvorm van dit model luistert erg nauw. Ik heb mijn maten goed opgenomen voordat ik de jurk bestelde en dat was maar goed ook. De jurk is 100% katoen en rekt niet. Maar dan ook echt niet. Dat hoeft ook niet. Als een jurk goed zit, zit hij goed. Maar je kunt dus niet smokkelen met je maat bij Victory Parade jurken.

Cocktail party

Toen ik deze prachtige jurk eenmaal in mijn bezit had was het natuurlijk wachten op het eerstvolgende excuus om hem te mogen dragen: tijd voor een cocktailfeestje! Gelukkig liet de een goed debuutmoment niet lang op zich wachten. Ik besloot de jurk aan te doen tijdens een kerstborrel. Mijn cocktail dress viel goed in de smaak! Nu dus maar snel een excuus vinden om dit plaatje weer aan te kunnen trekken.

Is de perfecte cocktail dress wellicht een excuus op zich om een feestje te geven..?

Share this post

The Doll

Vintage liefhebber, ukulady en kersjes fanatiekeling. The Doll schrijft over stijl, kleding, overheerlijke milkshakes en meer.

2 gedachten over “Jurk van de maand: oktober – Cocktail jurk

    1. Hi Cianta,

      Wat een geweldige jurk is dit he? Het is een jurk van Victory Parade, maar het lijkt erop dat dit model niet meer in deze print verkrijgbaar is via de VP website (www.victoryparadecollection.com).

      Ik heb de SallyAnn dress in Cocktail print. Via de website kan je aangeven welke jurk je in welke print wilt hebben. Er lijken nog wel andere jurken verkrijgbaar in deze print. En je kunt dit model nog wel bestellen in andere prints. De website is sowieso een kijkje waar als je net zo dol op deze jurk bent als ik! Hopelijk vind je iets moois!

Geef een reactie