Skip to main content

Vivien of Holloway boetiek

Exact vijf jaar na onze trip naar Londen als kersvers getrouwd stel, bezochten we deze waanzinnige stad opnieuw. Aangezien we eerder al naar Londen waren geweest, hadden we veel tijd om nieuwe spots te bezoeken naast de welbekende musts als the London Eye, the Houses of Parliament en Harrods.

We hadden tot mijn grote plezier genoeg tijd om een dag naar hartenlust te winkelen. Okay, ik geef het toe… meerdere dagen. Ik keek er erg naar uit om de Collecif boetieken in Londen en Brighton te bezoeken. En dat hebben we gedaan! Ik heb twee fabuleuze nieuwe tops gekocht bij Collectif.

Vivien of Holloway op Holloway Road

Een andere boetiek die ik waanzinnig graag wilde bezoeken was de Vivien of Holloway shop op Holloway Road. Ook al had ik nog niets van VOH in mijn bezit, Vivien’s ontwerpen hebben altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Ik had zelfs een Vivien of Holloway jurk op het moodboard voor mijn custom made trouwjurk staan!

Ik was bang dat ik het idee om de VOH shop te bezoeken moest loslaten, aangezien de winkel vrij ver van het centrum van de stad leek te liggen. Gelukkig wist the Greaser uit te vogelen hoe we de winkel toch konden bezoeken. Ik was natuurlijk ontzettend blij verrast en de reis bleek nog vrij eenvoudig ook!

Vivien of Holloway shop in London - The Greaser and the Doll

De Boetiek

Vivien of Holloway’s winkel op Holloway Road is een droom. De boetiek is volledig in 50s stijl gedecoreerd en de collectie is perfect georganiseerd. Alle rokken, jurken, tops en al die petticoats! Je kunt het omschrijven als mijn droombeeld van de ideale inloopkast.

Ik wist exact wat ik wilde passen en kopen in de VOH shop, maar ik kon niet wachten om door alle prachtige kledingstukken te neuzen en wat aan te trekken. Het duurde niet lang tot ik mijn droomrok van VOH had gevonden. De reden dat ik de boetiek graag wilde bezoeken: hun Circle Skirt in Brown Leopard.

Vivien of Holloway shop in London - The Greaser and the Doll

Optutten

Toen ik deze prachtige rok aan het passen was, was een van de dames achter de balie in voor wat getut. Ze koos een top uit die ik kon passen met de rok, ze gaf me een petticoat, zocht er een riem bij en deed hem om (hallo ieniemienie taille!) en deed een prachtige bloem in mijn haar. De dames van de Vivien of Holloway shop weten als geen ander hoe je ze je als een poppetje kunnen laten voelen. Ze waren zo leuk en lief. Ik had het zo naar mijn zin met kleren passen.

Vivien of Holloway shop in London - The Greaser and the Doll Vivien of Holloway shop in London - The Greaser and the Doll

Nieuwe aanwinst voor de Tiki collectie

Hoewel we de Vivien of Holloway voornamelijk voor mij bezochten, kwamen we een prachtig Hawaiian shirt tegen dat wel gemaakt voor the Greaser leek te zijn. Het shirt paste perfect! Het was overduidelijk dat dit shirt mee naar huis ging.

En het werd nog beter! Vivien ontwerpt niet alleen prachtige Tiki-geïnspireerde jurken; ze heeft zelfs een exclusieve Tiki Mug laten maken voor de 7e verjaardag van de winkel! Het is niet zomaar een VOH Tiki mug, mevrouw Holloway staat zelf op de voorkant! Ze draagt een van haar eigen creaties en speelt de Ukulele! Natuurlijk hebben we deze prachtige mok ook meegenomen.

Vivien of Holloway shop in London - The Greaser and the Doll Vivien of Holloway shop in London - The Greaser and the Doll

De winkel

Zorg dat je de subway naar Holloway Road neemt, als je ooit Londen bezoekt! Ik had het echt waanzinnig naar mijn zin in de VOH boetiek!

Als je het wilt, kan je een volledige outfit bij elkaar zoeken in de winkel: van geweldige top-en-rok-combinaties en jurken tot prachtige petticoats, tassen, haarbloemen, tailleriemen, kousen, handschoentjes, sjaaltjes en andere accessoires. We waren erg enthousiast over de vitrine met Tiki mokken.

De dames achter de balie waren erg aardig en zorgden ervoor dat we ons erg welkom voelden. Ze gaven ons zelfs wat leuke Rockabilly tips, voor het geval we zin hadden om een Halloween feestje te bezoeken tijdens ons verblijf in Londen.

De Vivien of Holloway shop is zeker een boetiek die je moet bezoeken tijdens je volgende London-reis!

Vivien of Holloway shop in London - The Greaser and the Doll

Share this post

The Doll

Vintage liefhebber, ukulady en kersjes fanatiekeling. The Doll schrijft over stijl, kleding, overheerlijke milkshakes en meer.

Geef een reactie