Skip to main content

Mijn eerste Tiki Carving project

Als freaky Tiki en gek op alles “Hawaiian” wilde ik altijd al Tiki’s leren carven. Aangezien ik echt geen kluskoning en he-le-maal niet handig met gereedschap ben, kwam ik nooit verder dan Tiki’s tekenen en ontwerpen op papier. Natuurlijk wist the Doll van mijn wens om Tiki’s te leren carven, en verraste ze me voor kerst met een Tiki-carve-pakket. Ik kreeg het boek “The Big Book Of Whittle Fun” van Chris Lubkemann, een Victorinox Tinker zakmes (zoals aangeraden in het boek) en een berg houtjes om direct mee aan de slag te gaan.

Mijn eerste project

Kerst was nog niet voorbij en ik begon stiekem al met een klein eerste project. Een Moai leek me een goed begin. Na wat strepen op een blokje hout te hebben gezet, begon ik aan mijn eerste houtsnijwerk.

The Greaser's first Tiki Carving Project - The Greaser and the Doll

Het boek voorspelde het al: de sleutelring op mijn zakmes zou gaan irriteren bij het snijden. Daar was niets van gelogen; na een uur stond het ringetje diep in mijn vinger. Die moest er dus af!

The Greaser's first Tiki Carving Project - The Greaser and the Doll

No pain no gain

Na de nodige aanpassingen aan het mes ging ik verder met mijn Tiki. Deze begon een beetje vorm te krijgen, maar toen sneed ik in mijn vinger… Uiteraard had ik alleen een mega grote pleister in huis, die meer geschikt was voor een wond op knie of elleboog. De tekst op de pleister was wel toepasselijk: Shit Happens! Enthousiast als ik was ging ik nog wel even door met carven, maar ik kwam er al snel achter dat die snee in mijn duim niet echt hielp. Ik ga wel even pleisters kopen!

The Greaser's first Tiki Carving Project - The Greaser and the Doll

Het resultaat

Na een week of twee was mijn vinger helemaal genezen en ging ik weer verder met mijn Tiki. Na nog wat carven en schuren is dit het eindresultaat: mijn allereerste handgesneden Tiki! Op naar het volgende project!

The Greaser's first Tiki Carving Project - The Greaser and the Doll

Share this post

The Greaser

Mixoloog in wording, fotograaf en tiki liefhebber. The Greaser schrijft over cocktails, muziek, films en meer.

2 gedachten over “Mijn eerste Tiki Carving project

Geef een reactie